2021-10-13 07:59Pressmeddelande

Tanum inviger nya övernattningsateljéer på KKV-B

Invigning av övernattningsateljéer på KKV-B.Från v: Conny Brännberg ordf regionens kulturnämnd, Hans Schub ordf miljö- och byggnadsnämnden Tanum, Malin Sellmann ordf GA1, Liselotte Fröjd kommunstyrelsens ordf Tanum och Mats Abrahamsson kommunstyrelsens ordf Sotenäs.

I helgen invigdes de nya konstnärsbostäderna på Konstnärernas Kollektiv Verkstadi Bohuslän (KKV-B) i Gerlesborg. Nu kan verksamheten erbjuda konstnärer från när och fjärran att hyra in sig på KKV-B för att tillsammans skapa konst för hela världen.

Företagshotell för kulturentreprenörer

Övernattningsateljéerna ska förutom att hyras av konstnärer också användas för uthyrning till olika konstnärliga och kulturella verksamheter som drivs av KKV-B, Inköpsföreningen, företag och till exempel Båtverkstan för att bli ett ”Företagshotell för kulturentreprenörer” i ett kulturellt strategiskt område både lokalt, nationellt och internationellt.

Bidrag från VGR och Tanums kommun

Ideella timmar och ekonomiska medel från bland annat Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, Thordénstiftelsen och Tanums kommun har gjort att KKV-B kunnat bygga 11 nya övernattningsateljéer att hyras ut till konstnärer från hela världen.

Kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd var med och talade på invigningen: -Vi tackar KKV-B och Malin Sellmann, för ett mycket gott samarbete och ett stort lycka till! Detta är något som bidrar till Tanums kommun och vårt område mycket. Stort tack!

Kollektivverkstad med nationellt intresse

KKV-B, som av Konstnärsnämnden är utsedd som en av fyra kollektivverkstäder med nationellt intresse, kan nu fortsätta att utveckla sin konstnärliga och kulturella verksamhet i lokalerna och åter erbjuda internationella konstnärer, konstskolor, folkhögskolor kurser och projektutbildningar. En ny satsning är att bygga upp workshops, seminarier, kurser och kunskapsutbyten ”on-line” i den nystartade digitala verkstaden.

Ateljélägenheterna på Konstnärernas Kollektiv verkstad i Bohuslän.

Ateljélägenheterna på Konstnärernas Kollektiv verkstad i Bohuslän.

 


Ämnen: Kultur

Om Tanums kommun

Välkommen till Tanum – en av Bohusläns till ytan största kommuner vackert placerad längs Skageracks kust i Västra Götalands län. Kommunen kännetecknas av vacker natur, vidsträckt skärgård och attraherar besökare från hela världen till våra pittoreska samhällen så som Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund. Våra mest kända turistmål är hällristningarna, ett av Unescos världsarv, och Väderöarna längst ut i kustbandet. Tanums kommun är en av kommunens största arbetsgivare, med fler än 1 200 medarbetare. Tillsammans vill vi ge god service och skapa bra dagar för våra cirka 13 000 Tanumsbor. Vi tar hand om barn och äldre, värnar våra små levande samhällen, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, arbetar för ett starkt näringsliv och planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun.