2021-10-11 11:35Pressmeddelande

Nu hyllas invånare i Tanums kommun

Logotype för Tanum hyllar.Tanum hyllar invånare för deras insatser inom nio olika områden.

 

Det är dags för Tanum hyllar 2021. Varje år delar Tanums kommun ut nio priser på vardera 6 000 kronor till personer som på olika sätt har gjort en insats i kommunen. Kulturstipendiet delas ut till den som är i början av sin konstnärliga bana.

Tanum hyllar med nio priser

Priserna som delas ut är Byggnadspriset, Folkhälsopriset, Kulturpriset, Kulturstipendiet, Ledarpriset, Miljöpriset, Miljödiplomet, Tillgänglighetspriset och Ungdomspriset. Det är allmänheten som nominerar och nämnderna som utser pristagarna. De nominerade ska vara eller ha varit verksamma i Tanums kommun.
 

Kulturstipendium

Tanums kommun vill främja nyskapande kultur och delar varje år ut kulturstipendium till den som har anknytning till kommunen och är i början av sin konstnärliga gärning eller vill utvecklas i sitt skapande arbete.

Att hylla en Tanumsbo

Allmänheten kan nu skicka in sina förslag med motivering senast den 31 oktober 2021 via hemsidan, brev eller mejl.

Prisutdelningen kommer att ske på kommunfullmäktiges möten under våren 2022.

Läs mer på hemsidan och nyheten Vem är din vinnare i Tanum?

 Om Tanums kommun

Välkommen till Tanum – en av Bohusläns till ytan största kommuner vackert placerad längs Skageracks kust i Västra Götalands län. Kommunen kännetecknas av vacker natur, vidsträckt skärgård och attraherar besökare från hela världen till våra pittoreska samhällen så som Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund. Våra mest kända turistmål är hällristningarna, ett av Unescos världsarv, och Väderöarna längst ut i kustbandet. Tanums kommun är en av kommunens största arbetsgivare, med fler än 1 200 medarbetare. Tillsammans vill vi ge god service och skapa bra dagar för våra cirka 13 000 Tanumsbor. Vi tar hand om barn och äldre, värnar våra små levande samhällen, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, arbetar för ett starkt näringsliv och planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun.


Kontaktpersoner

Kommunikatör, kommunledningskontoret
Anette Karlström
web, intranät, annonsering, informationsmaterial
Kommunfullmäktiges ordförande
Ann-Marie Olofsson