2021-11-29 14:05Pressmeddelande

Karin Martinsson blir ny kommundirektör i Tanums kommun

Karin Martinsson, ny kommundirektörKarin Martinsson, ny kommundirektör

Vi välkomnar Karin Martinsson som ny kommundirektör i Tanums kommun. Beslutet togs på kommunstyrelsens möte den 29 november. Karin kommer närmast från Kungsbackas kommun där hon arbetar som förvaltningschef för individ- och familjeomsorgen.

-Vi ser fram emot att välkomna Karin Martinsson under våren 2022 och vi är glada att kunna presentera en erfaren ledare som Karin till uppdraget som kommundirektör, säger kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd (M). Det är skönt att vara i mål med rekryteringen och att det var ett enhälligt beslut. 

Karin har tidigare arbetat som integrationschef, även det på Kungsbacka kommun. Hon har också haft chefsuppdrag på Tolkförmedling Väst och Samordningsförbundet Göteborg Väster.

Tillträder under våren 2022

Karin tillträder som kommundirektör i Tanums kommun under våren 2022 och efterträder nuvarande kommundirektör Ulf Ericsson, som går i pension under våren 2022.

-Jag ser verkligen fram emot att vara en del av Tanums fortsatta resa mot visionen om det goda livet, säger Karin Martinsson. Tanum är en attraktiv och företagsam kommun. Att tillsammans med politiker, medarbetare, invånare och näringsliv få arbeta med samhällsutvecklingen känns oerhört kul och spännande! Sedan barnsben har jag ett särskilt band till norra Bohuslän och ser fram emot att både få bo och verka där.


Om Tanums kommun

Välkommen till Tanum – en av Bohusläns till ytan största kommuner vackert placerad längs Skageracks kust i Västra Götalands län. Kommunen kännetecknas av vacker natur, vidsträckt skärgård och attraherar besökare från hela världen till våra pittoreska samhällen så som Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund. Våra mest kända turistmål är hällristningarna, ett av Unescos världsarv, och Väderöarna längst ut i kustbandet. Tanums kommun är en av kommunens största arbetsgivare, med fler än 1 200 medarbetare. Tillsammans vill vi ge god service och skapa bra dagar för våra cirka 13 000 Tanumsbor. Vi tar hand om barn och äldre, värnar våra små levande samhällen, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, arbetar för ett starkt näringsliv och planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun.