2022-01-04 08:28Pressmeddelande

Haaks får Tanums folkhälsopris

Haaks har tilldelats Tanums kommuns folkhälsoprisHaaks har tilldelats Tanums kommuns folkhälsopris

Tanums kommun tilldelar 2021 års folkhälsopris till underhållningsbandet Haaks som på ett prestigelöst sätt bjudit på livespelningar via Facebook under hela pandemin.
 

Under en tid då människor varit socialt distanserade och isolerade, så har Haaks genom sin musik och sin framtoning spridit glädje och energi rakt in i våra vardagsrum. Haaks har bidragit till meningsfullhet och gemenskap som är en viktig del för människors hälsa.

Tanums kulturpris 2021

Mottagare av årets kulturpris är Dick Johansson och Jerker Norlander för sitt arbete med att genom ord och bild dokumentera brobygget vid Säm. Dokumentationen visar bilder från bygget av den ursprungliga bron 1936 fram till dagens nybyggnation. Dokumentationen kommer att samlas i boken ”Brobygget vid Säm”.
 

Studiepriset 2021

Studiepriset går till Ida Andersson på Tanumskolan. Studiepriset tilldelas den elev i kommunens grundskolor som har det högsta meritvärdet i slutbetyget i årskurs 9.

 

Fler pristagare

Kulturstipendiet - Ewa Dahlén

Ledarpriset - Arne Långövik

Ungdomspriset - Anton och Emil Hagneqvist 

Fler pristagare kommer att utses och prisutdelning sker under kommunfullmäktigemötena den 14 februari och 21 mars 2022.

De kommunala priser som man kunnat nominera/söka är folkhälsopriset, kulturpriset, kulturstipendium, ungdomspris, ledarpris, byggnadspris, tillgänglighetspris, miljöpris och miljödiplom. Dessutom delas ett studiepris ut till den elev i kommunens grundskolor som har det högsta meritvärdet i slutbetyget i årskurs 9.

 


Om Tanums kommun

Välkommen till Tanum – en av Bohusläns till ytan största kommuner vackert placerad längs Skageracks kust i Västra Götalands län. Kommunen kännetecknas av vacker natur, vidsträckt skärgård och attraherar besökare från hela världen till våra pittoreska samhällen så som Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund. Våra mest kända turistmål är hällristningarna, ett av Unescos världsarv, och Väderöarna längst ut i kustbandet. Tanums kommun är en av kommunens största arbetsgivare, med fler än 1 200 medarbetare. Tillsammans vill vi ge god service och skapa bra dagar för våra cirka 13 000 Tanumsbor. Vi tar hand om barn och äldre, värnar våra små levande samhällen, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, arbetar för ett starkt näringsliv och planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun.