2022-12-09 10:55Pressmeddelande

Det särskilda boendet Kalkåsliden i Kville kommer att avvecklas

Igår, den 8 december 2022, fattade en enig omsorgsnämnd i Tanums kommun beslut om att avveckla det särskilda boendet Kalkåsliden.

Anledningen till avvecklingen är det omfattande renoveringsbehov som inom snar framtid krävs för att Kalkåsliden ska kunna erbjuda en god boendemiljö för de boende samt god arbetsmiljö för medarbetarna.

Boendet kommer att avvecklas successivt under 2023. De boende på Kalkåsliden kommer att erbjudas nya boendeplatser på något av kommunens fem andra särskilda boenden. Samtliga medarbetare som berörs kommer att erbjudas nya placeringar inom omsorgsförvaltningen.

De boende och deras anhöriga samt personal har tidigare blivit informerade om den föreslagna stängningen. Boende och anhöriga är även inbjudna till informationsmöte på måndag den 12 december 2022.

Omsorgsnämnden har även beslutat att behovet av seniorbostäder i Tanums kommun ska utredas.


Ämnen: Omsorg

Om Tanums kommun

Välkommen till Tanum – en av Bohusläns till ytan största kommuner vackert placerad längs Skageracks kust i Västra Götalands län. Kommunen kännetecknas av vacker natur, vidsträckt skärgård och attraherar besökare från hela världen till våra pittoreska samhällen så som Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund. Våra mest kända turistmål är hällristningarna, ett av Unescos världsarv, och Väderöarna längst ut i kustbandet. Tanums kommun är en av kommunens största arbetsgivare, med fler än 1 200 medarbetare. Tillsammans vill vi ge god service och skapa bra dagar för våra cirka 13 000 Tanumsbor. Vi tar hand om barn och äldre, värnar våra små levande samhällen, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, arbetar för ett starkt näringsliv och planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun.


Kontaktpersoner

Förvaltningschef omsorgsförvaltningen
Tone Brage
  • 0525-181 55
Omsorgsnämndens ordförande
Roger Wallentin