2021-12-28 10:10Pressmeddelande

Bygglovsguiden - Tanum kommuns nya rådgivningstjänst online

Markus Ljungberg vikarierande bygglovschef Tanums kommunMarkus Ljungberg vikarierande bygglovschef Tanums kommun

 
Lagom till jul lanseras Tanums kommuns nya rådgivningstjänst, Bygglovsguiden. Nu kan man söka information dygnet runt om bygglov, förhandsbesked eller hur man gör en bygganmälan.

 

Många fastighetsägare söker information på kvällar och helger när kontoret inte är bemannat, så för att öka servicen lanserar Tanums kommun Bygglovsguiden, en digital guide med snabb och bra information inför bygglovsansökan eller anmälan. - Funderar man till exempel på att bygga en friggebod så får man med några knapptryck information i avsnittet "Vad gäller för regler när jag uppför en bygglovsbefriad friggebod’’, säger Markus Ljungberg, vikarierande bygglovschef på Tanums kommun. Bygglovsguiden ger också information om olika rättsfall, rättspraxis fastställda hos MÖD (mark- och miljööverdomstolen) och hänvisar till vilka lagtexter som gäller för olika åtgärder.

Frågor och rådgivning

Tillsammans med kommunens redan etablerade Frågor- och svarsformulär för byggrelaterade frågor där fastighetsägare får kontakt med en bygglovshandläggare för specifika frågor hoppas man nu kunna ge en bredare och snabbare service. - Vi vill korta ned vår svarstid betydligt och öka vår service gentemot alla som söker svar i byggrelaterade frågor, det tror vi att en onlineguide kan hjälpa oss med eftersom den kan ge svar dygnet runt redan innan man kommer till själva ansökan och handläggning av ärendet, fortsätter Markus Ljungberg.

Bygglovsguiden - Tanums kommun


Om Tanums kommun

Välkommen till Tanum – en av Bohusläns till ytan största kommuner vackert placerad längs Skageracks kust i Västra Götalands län. Kommunen kännetecknas av vacker natur, vidsträckt skärgård och attraherar besökare från hela världen till våra pittoreska samhällen så som Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund. Våra mest kända turistmål är hällristningarna, ett av Unescos världsarv, och Väderöarna längst ut i kustbandet. Tanums kommun är en av kommunens största arbetsgivare, med fler än 1 200 medarbetare. Tillsammans vill vi ge god service och skapa bra dagar för våra cirka 13 000 Tanumsbor. Vi tar hand om barn och äldre, värnar våra små levande samhällen, ordnar meningsfulla fritidsaktiviteter, ger värdefull utbildning, arbetar för ett starkt näringsliv och planerar och bygger så att fler ska få plats och trivas i vår kommun.